logo_geo
ამ ინფორმაციის შემდეგ ძეხვს მაღაზიებში საერთოდ აღარ იყიდით
- +

7 მარტი. 2021. 23:23

 

 

უგემრიელესი კომერციული ძეხვიც კი, საუკეთესო შემთხვევაში მხოლოდ ხორცისა და ღორის ქონის ნახევარია. სამწუხაროდ, შემადგენლობის მეორე ნახევარი, როგორც წესი, მოიცავს ქიმიურ დანამატებს. მათი დახმარებით მწარმოებლები წარმატებით ზოგავენ ფულს. ასე რომ, თუ გსურთ იცოდეთ, რა სახის ძეხვს დაადებთ თქვენს ბუტერბროდს, თავად გააკეთეთ! ხელნაკეთი მოხარშული ძეხვის დადასტურებული რეცეპტი

 

 

საშინაო წიგნით ძეხვეულის რეცეპტი

მიუხედავად იმისა, რომ ამ რეცეპტით მომზადებული ძეხვი არ შეიცავს ცხიმს, ის საკმაოდ წვნიანი გამოდის. მაგრამ მზად იყავი: სახლში ასეთი სურნელოვანი, პიკანტური ძეხვი რომ გააკეთე, სამუდამოდ დაივიწყებთ მაღაზიის ძეხვის განყოფილებისკენ მიმავალ გზას.

 

 

 

 

ინგრედიენტები

1 ს.კ. ლ თაფლი

0, 5 ს.კ. ლ დაფქული ჯავზი

1 ს.კ. ლ მშრალი ან ახალი ნიორი

2 ს.კ. ლ წიწაკა

1.5 კგ ძროხის ხორცი

2 კგ ქათმის ბარძაყები

1 გარსაცმი ძეხვის დასამზადებლად (60 მმ სისქის)

75 გრ ზღვის მარილი

1 ს.კ. ლ გამხმარი კამა

1 ს.კ. ლ მშრალი რეჰანი

350 მლ ბულიონი

1 ს.კ. ლ დაფქული შავი პილპილი

 

 

მომზადება

პირველი, მოდით გავაკეთოთ ბულიონი. ამისათვის ამოიღეთ ძვლები და კანი ქათმის ბარძაყებიდან. განათავსეთ მომზადებული ხორცი ქვაბში, დაამატეთ მარილი და პილპილი. შეავსეთ ყველაფერი წყლით და განათავსეთ კონტეინერი ცეცხლზე. გააგრილეთ მზა ბულიონი, გაფილტრეთ და გაგზავნეთ მაცივარში.

 

გაყავით საქონლის ხორცი ორ ნაწილად და გაიარეთ ერთი მათგანი ხორცსაკეპ მანქანაში ქათმის ტყავთან ერთად. დარჩენილი ხორცი და ქათამი დაჭერით პატარა კუბიკებად (დაახლოებით 2x2).

 

შემდეგ, ღრმა თასში, აურიეთ დაჭრილი ხორცი და ფარშული ხორცი. დაამატეთ თაფლი და კარგად აურიეთ ყველაფერი. ცალკე პატარა თასში ყველა სანელებელს და მარილს ვაერთიანებთ, შემდეგ კი მას ხორცს ვუგზავნით. ახლა ჩვენ საფუძვლიანად მოზილეთ დაფქვილი ხორცი მომავალი ძეხვისთვის, მუდმივად დაამატეთ მასა ცივი ბულიონი.

 

დავიწყოთ ძეხვეულის შექმნა. ამისათვის რაც შეიძლება მჭიდროდ შეავსეთ სპეციალური გარსი დაფქვილი ხორცით. ამავე დროს, არ უნდა დაიშვას ჰაერი გარსში. მაგრამ თუ შიგნით სიცარიელე კვლავ წარმოიქმნება, ნემსით გახვრიტეთ ეს ადგილი. როდესაც ჭურვი სავსეა, ორი ბოლო უკავშირდება ძლიერი ძაფებით. ჩვენ ძეხვს ვერტიკალურ მდგომარეობაში ვკიდებთ რამდენიმე საათის განმავლობაში ოთახის ტემპერატურაზე.

 

ამოიღეთ ძეხვი და მოხარშეთ 1, 5-2 საათის განმავლობაში. გაცივებული მზა კერძი ცივ წყალში და ისევ გააჩერეთ მინიმუმ 12 საათის განმავლობაში, მაგრამ ამჯერად ცივ ადგილას. ამის გაკეთება, ჩვენ შეფუთეთ მზა ძეხვი ქაღალდში და მაცივარში.

 

რა თქმა უნდა, მაღაზიაში უცნობი წარმოშობის ძეხვის ყიდვა ბევრად უფრო ადვილია, ვიდრე ძალისხმევა და კარგი პროდუქტის დამზადება. ამასთან, ხარისხიანი საკვები და ჯანმრთელობა უფრო მნიშვნელოვანია, არა? შეინახეთ ეს რეცეპტი, რომ თავი და თქვენი ოჯახი გაახაროთ გემრიელი, ბუნებრივი ძეხვით. გემრიელად მიირთვით!

 

 

წყარო : wyaro
big_banner
არქივი